Przepis na Zupa z orzechów

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1918
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • wołowina z kością 25 dag
  • włoszczyzna 1 opakowanie
  • orzechy włoskie łuskane 40 dag
  • żółtka 3 szt.
  • śmietana 1 szklanka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Jak zrobić Zupa z orzechów?

Ugotować rosół z mięsa i włoszczyzny, przecedzić. Orzechy zemleć, wymieszać ze śmietaną i żółtkami, dodać do rosołu, zagotować. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Podawać.

Podobne przepisy

Zalewajka-żur

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: edda

Kategoria: Zupy

Fasola Jaś

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Zupa krem z dyni hokkaido

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Zupy

Brukselkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-24

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Zupa szczawiowa zabielana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z tabasco

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy