Przepis na Zupa z ogórków kwaszonych

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
855
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2173 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • kości wieprzowe 25 dag
  • ogórki kwaszone 5 sztuk
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • śmietana 1/2 opakowania
  • mąka 2 łyżki
  • smalec 1 łyżka
  • posiekana zielenina 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Zupa z ogórków kwaszonych?

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar. Ogórki umyć, zetrzeć na jarzynówce bez obierania i dodać do wywaru wówczas, gdy mięso na kościach będzie miękkie. Pogotować przez 20 minut, następnie zaprawić zasmażką przygotowaną z mąki i smalcu, dodać śmietanę, doprawić dolą i pieprzem do smaku.

Podobne przepisy

Niedzielny rosół

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Zupa buraczkowa ze sliwkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2012-09-23

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Zupa serowo-porowa z klopsikami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-04-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Barszczyk czysty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Żurek z kiełbasą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy

Marchwianka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: efka

Kategoria: Zupy