Przepis na Zupa pomidorowa z marchwią

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1157
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 18.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2017 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa pomidorowa z marchwią?

Marchewkę gotujemy, kroimy w kostkę. Pomidory myjemy, kroimy na cząstki, odrzucamy zbyt dojrzałe nasiona – bo są gorzkie. Do rondla wkładamy 1 łyżkę masła, liść laurowy i dodajemy pokrojone pomidory. Gdy pomidory będą już miękkie odstawiamy je i przecieramy przez perlonowe sito. Z pozostałego masła i mąki robimy jasno złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzamy z bulionem. Osobno zalewamy pomidory śmietaną i mieszając zagotowujemy. Po zagotowaniu dodajemy bulion, mieszamy i dodajemy do smaku sól i cukier. Wkładamy pokrojoną marchewkę i podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym, ryżem i makaronem. Na talerzu możemy posypać posiekaną zieleniną.

Podobne przepisy

Czysta zupa jarzynowa z makaronem i jajkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa Hanusi

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-05-21

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Zupy

Pomidorowa czysta na włoszczyźnie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Biały barszczyk chrzanowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Krem marchewkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2011-05-11

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Zupa buraczkowa z czerwona fasolą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2012-01-03

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy