Receptura została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2601 osób!
Smacznego!
Ugotować włoszczyznę w 1 litrze wody. Włoszczyznę możemy rozdrobnić i pozostawi do zupy, lub wyjąć ją i wykorzystać do przygotowania sałatki. Pieczarki umyte i oczyszczone pokroić w cienkie paski i podsmażyć a następnie dodać do wywaru i chwilkę pogotować. Jeśli chcemy ugotować zupę z ziemniakami to ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się warzy i gotujemy je do miękkości. Natomiast, jeśli chcemy mieć zupę czysta do np. Makaronu, czy chcemy ją podać z grzankami – ziemniaków nie dodajemy. Zupę podprawiamy śmietaną połączoną z mąką. Jeszcze raz doprowadzamy zupę do wrzenia i przyprawiamy do smaku. Gotową zupę posypać zieloną pietruszką.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy