Przepis na Zupa mięsno-warzywna

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
755
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • włoszczyzna 0,5 kilo
  • mięso wołowe 0,5 kilo
  • cebula 1 główka
  • posiekana natka pietruszki 1 pęczek
  • liść laurowy 2 szt
  • ziemniaki 0,5 kilo
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • szczypior 1 pęczek
  • curry 1 łyżeczka
  • masło 2 łyżki
  • kostka warzywna 0,5 szt

Jak zrobić Zupa mięsno-warzywna?

Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Mięso podzielić na kawałki bądź pokroić również w kostkę. Cebulę posiekać. Kostkę warzywną rozkruszyć i wrzucić do gotującej się w garnku wody. Dodać warzywa i mięso do zupy. Wszystko gotować na małym ogniu. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do reszty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Szczypior posiekać i dodać do zupy z masłem, curry oraz natką pietruszki.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Zupy

Dip czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa myśliwska

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Zupy

Zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: beka

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: janka

Kategoria: Zupy

Majonez domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-26

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zupy