Przepis na Zupa dyniowo-kalafiorowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
155 min.
Czas przygotowania:
120 m
Czas gotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1591
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa, Zupy

Składniki

  • dynia 400 g
  • kalafior 200 g
  • marchew 2 szt
  • ziemniak 1 szt
  • bulion warzywny 2 l
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1/3 łyżeczki
  • czerwona papryka w proszku pikantna 1/3 łyżeczki

Jak zrobić Zupa dyniowo-kalafiorowa?

Marchew obrać i pokroić na małe kawałki. Dynię wydrążyć obrać ze skóry i pokroić w kotkę. Kalafior podzielić na małe kawałki. Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do gotującego się bulionu i gotować do miękkości około 20 minut.
Po tym czasie zupę zdjąć z ognia a całość zmiksować blenderem na gładką masę. Ponownie wstawić na ognień zagotować i doprawić solą, pieprzem i papryką.

Podobne przepisy

Rosołek na sadełku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa wiśniowa z dodatkiem cynamonu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Zupy

Ratatuja

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Kapusta pekińska z miodem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa

Grochówka z grzankami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Fasolkowe zawijańce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa