Przepis na Zrazy domowe

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
97 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
60 m
Czas smażenia:
7 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1204
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wołowina 1 kg
  • ogórki kiszone 5 sztuk
  • słonina 100 g
  • cebula 2 sztuki
  • liście laurowe 2 sztuki
  • ziele angielskie 4 sztuki
  • smalec do smażenia
  • mąka 1 łyżka
  • przyprawa wołowa 1 kostka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Zrazy domowe?

Myje mięso, osuszam i kroje w plastry. Lekko zbijam tłuczkiem każdy kawałek i obsypuje mieszanka z soli i pieprzu. Ogórki kroję na ćwiartki wzdłuż, cebule na półplastry. Na każdym kawałku mięsa układam cześć ogórka i cebuli. Zwijam i spinam wykałaczką. Obsmażam na smalcu, a następnie zalewam wrzątkiem, wkładam przyprawę wołową, listek laurowy i ziele. Zagotowuję i duszę zrazy, aż będą miękkie. Na końcu zamieszczam mąką.

Podobne przepisy

Wątróbka do obiadu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Roladki drobiowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kolacyjna kiełbaska zasmażana z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Gulasz z groszkiem zielonym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gotowano-wędzony boczek

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne