Przepis na Zimowe śliwki pod kruszonką

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
703
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • mrożone śliwki 0,5 paczki
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • olejek rumowy 5 kropli
  • cukier puder 1 łyżka
  • cynamon 1 łyżeczka płaska
  • mrgaryna do formy
  • kruszonka:
  • mąka 5 łyżek
  • cukier 2 łyżki
  • masło 3 łyżki

Jak zrobić Zimowe śliwki pod kruszonką?

Śliwki rozmrażamy. Mieszamy z mąką ziemniaczaną, olejkiem rumowym, oprószamy cukrem pudrem i cynamonem. Formę natłuszczamy i układamy w niej śliwki. Przygotowujemy kruszonkę: mocno schłodzone masło siekamy z cukrem i mąką, zagniatamy i rozkruszamy na małe kawałki. Kruszonkę przekładamy na śliwki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni c i pieczemy ok. 25 min.

Podobne przepisy

Owocowy puchar

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Desery

Brzoskwinie na parze

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Desery

Wafle z kremem czekoladowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-20

Dodany przez: onana

Kategoria: Desery

Pianka z galaretki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Desery

Naleśniki z bananami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Francuskie rurki z kremem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Desery