Receptura została dodana w dniu: 23.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2926 osób!
Smacznego!
Ugotowane ziemniaki przelewamy zimną wodą, obieramy i odstawić na noc. Mięso pokroić na kawałki. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, a ziemniaki w plasterki. Olej rozgrzewamy i podsmażamy mięso przez 2 min, stale obracając. Mięso wyjmujemy i przyprawiamy. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy boczek. Dodajemy ziemniaki, podsmażamy je aż sianą się chrupiące. Dwie minuty przed końcem smażenia dodajemy cebulę i natkę pietruszki. Dokładamy mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażamy.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne