Przepis na Ziemniaki z wołowiną

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
727
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 23.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2926 osób!
Smacznego!

Składniki

  • rosbef 25 dag
  • boczek 4 dag
  • olej 1 łyżka
  • pieprz
  • sól
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • siekany szczypiorek 2 łyżki
  • cebula 2-3 szt
  • ziemniaki gotowane w mundurkach 50 dag

Jak zrobić Ziemniaki z wołowiną?

Ugotowane ziemniaki przelewamy zimną wodą, obieramy i odstawić na noc. Mięso pokroić na kawałki. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, a ziemniaki w plasterki. Olej rozgrzewamy i podsmażamy mięso przez 2 min, stale obracając. Mięso wyjmujemy i przyprawiamy. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy boczek. Dodajemy ziemniaki, podsmażamy je aż sianą się chrupiące. Dwie minuty przed końcem smażenia dodajemy cebulę i natkę pietruszki. Dokładamy mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażamy.

Podobne przepisy

Kotleciki mięsno – rybne

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Gołąbki babci Zosi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Pulpety z sosem i papryką czerwoną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kotlety drobiowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe w panierce ziołowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Gotowano-wędzony boczek

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2011-08-19

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne