Przepis na Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3768
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zielona fasolka z kuchni wietnamskiej

Zdjęcia

Składniki

  • orzeszki ziemne niesolone 1/3 szklanki
  • olej sezamowy 1 łyżka
  • olej arachidowy 1 łyzka
  • czosnek 1 ząbek
  • sos sojowy 1 łyżka
  • woda 2 łyżki
  • sezam 1 łyżka
  • kiełki fasoli Mung 1 garść
  • fasolka szparagowa zielona 300 gram

Jak zrobić Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami?

Mrożoną fasolkę ugotować na pół twardo w osolonej wodzie, odcedzić i osuszyć. Świeżą wystarczy umyć i osuszyć. Na suchej patelni uprażyć orzeszki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać olej arachidowy, dodać olej sezamowy, posiekany czosnek, pokrojone w plasterki szalotki i fasolkę. Podsmażyć, mieszając 2-3minuty. Wlać sos sojowy i wodę, smażyć 2 minuty. Dodać ziarna sezamu, kiełki, orzeszki ziemne, wymieszać. Po minucie danie gotowe

Podobne przepisy

Smażona szynka z warzywami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Warzywa

Dynia w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Warzywa

Surówka z marchwi i selera

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-23

Dodany przez: lula

Kategoria: Warzywa

Kukurydza z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Warzywa

Kalafior w parowarze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa