Przepis na Żeberka z cebulką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2967
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • żeberka wieprzowe 1 kg
  • lub żeberka cielęce 60 dag
  • mąka
  • sól
  • cebula 3-4 szt
  • olej
  • bulion warzywny 2 - 2,5 szkl

Jak zrobić Żeberka z cebulką?

Żeberka dokładnie płuczemy, porcjujemy i osuszamy. Suche mięso oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju do podsmażonych żeberek wlewamy bulion warzywny, garnek nakrywamy pokrywką i dusimy ikoło35 minut na wolnym ogniu. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i obsmażamy na 1 łyżce oleju na złoty kolor. Pod koniec duszenia się żeberek dodajemy przygotowaną cebulę, odrobinę soli i inne ulubione przyprawy i dalej dusimy do miękkości. Mąkę – 2 łyżki rozprowadzamy odrobiną wody, mieszamy, dodajemy sosu żeberkowego dokładnie mieszamy i zaciągamy nią sos. Podajemy z ziemniakami, kaszą na sypko, ryżem i makaronem

Podobne przepisy

Schabowe roladki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-28

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z ryżem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Roladki z karkówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Roladki z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone w sosie myśliwskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pyszne jeżyki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne