Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2186 osób!
Na zdrowie!
Żeberka dokładnie płuczemy, porcjujemy i osuszamy. Suche mięso oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju do podsmażonych żeberek wlewamy bulion warzywny, garnek nakrywamy pokrywką i dusimy ikoło35 minut na wolnym ogniu. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i obsmażamy na 1 łyżce oleju na złoty kolor. Pod koniec duszenia się żeberek dodajemy przygotowaną cebulę, odrobinę soli i inne ulubione przyprawy i dalej dusimy do miękkości. Mąkę – 2 łyżki rozprowadzamy odrobiną wody, mieszamy, dodajemy sosu żeberkowego dokładnie mieszamy i zaciągamy nią sos. Podajemy z ziemniakami, kaszą na sypko, ryżem i makaronem
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne