Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę i obsmażamy na łyżce oleju i łyżce masła. Dodajemy wodę i dusimy pod przykryciem 15-20 min.Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na pozostałym oleju i dodajemy do mięsa. Posypujemy natką pietruszki, solimy i pieprzymy.Dynię myjemy, obieramy, oczyszczamy z pestek i gąbczastego miąższu, kroimy w kostkę, szklimy na pozostałym maśle i ukladamy na mięsie i cebuli.Lekko doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę, układamy na dyni i posypujemy startym żółtym serem.Zapiekamy ok. 45 min w 190 stopniach C.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne