Przepis na Włoskie puree

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1929
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

  • żółtka 2 szt
  • gęsta kwaśna śmietana 2 łyżki
  • listki mięty
  • ziemniaki

Jak zrobić Włoskie puree?

Ziemniaki obrać i ugotować, przepuścić przez maszynkę, wlać stopione masło, żółtka i śmietanę, po czym postawić na garnku z gotującą się wodą i utrzeć na gładką, jednolitą masę, dodając sól i miętę. Następnie całość wymieszać.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane parmezanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Tortilla hiszpańska

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 22 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Kapusta z ziemniakami, grochem i kiełbasą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kuchnie świata

Klopsiki w sosie węgierskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Kuchnie świata

Pasta z bakłażana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia arabska

Pyzy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska