Przepis na Włoskie puree

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1904
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Receptura została opublikowana w dniu: 26.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2235 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • żółtka 2 szt
  • gęsta kwaśna śmietana 2 łyżki
  • listki mięty
  • ziemniaki

Jak zrobić Włoskie puree?

Ziemniaki obrać i ugotować, przepuścić przez maszynkę, wlać stopione masło, żółtka i śmietanę, po czym postawić na garnku z gotującą się wodą i utrzeć na gładką, jednolitą masę, dodając sól i miętę. Następnie całość wymieszać.

Podobne przepisy

Eton mess

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Paella

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Struffoli

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Pyszne gołąbki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Moje sushi maki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata

American Pancakes Po polsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-24

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ciasta