Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2671 odwiedzających!
Smacznego!
Oliwę i ocet stosujemy w proporcji 3:1, czyli trzy części oliwy na jedną octu winnego lub kwasku cytrynowego, po szczypcie cukru, soli i pieprzu
do oliwy wlewać po kropli ocet, stale mieszając. Ucierać, aż sos zgęstnieje i nabierze jednolitej konsystencji. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Do sosu podstawowego dodajemy ulubione suszone zioła (estragon, tymianek, lebiodkę, koper włoski). Sałatkę polewamy sosem przynajmniej 30 minut przed podaniem ponieważ jarzyny powinny jakiś czas macerować się w sosie winegret.
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Sosy