Przepis na Wieprzownia w pomarańczach

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
724
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2868 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • wieprzowina 1 kg
  • masło 8 dag
  • skórka z pomarańczy 3 łyżki
  • białe wyrawne wino 1,5 szklanki
  • sok z pomarańczy 1,5 szklanki
  • szałwia 10 liści
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Wieprzownia w pomarańczach?

Mięso umyć, osuszyć i polać sokiem oraz winem, dodać szałwię, liść laurowy i startą skórkę z pomarańczy. Przykryć i wstawić do lodówki na noc. Mięso obwiązać nicią, gotować przez 45 minut w marynacie na małym ogniu, dodać odrobinę soli. Masło stopić z szałwią, przelać do naczynia żaroodpornego ułożyć mięso i piec przez 50 minut w nagrzanym piekarniku.

Podobne przepisy

Krokiety z miesem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: beka

Kategoria: Mięsne

Parówki zapiekane w naleśnikach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Mięsne

Kotleciki drobiowe z groszkiem i ogórkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-10-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Łopatka z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-04-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Karkówka z grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Mięsne

Mielone zapiekane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne