Przepis na Wieprzowina z porami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
996
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • wieprzowina bez kości 600 g
  • pory 600 g
  • smalec 100 g
  • pasta pomidorowa 1 łyżka
  • ostra papryka 1 strąk
  • sól
  • słodka papryka

Jak zrobić Wieprzowina z porami?

Umyte mięso pokrajać jak na gulasz. Pory oczyścić dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokrajać na kawałki ok. 1, 5 cm. W rondlu obsmażyć mięso na rozgrzanym tłuszczu; mięso wyjąć i trzymać w cieple. Na pozostałym w rondlu tłuszczu obsmażyć pokrajane pory, dodać mięso, oczyszczony i pokrajany strączek papryki, doprawić solą i papryką w proszku, podlać wodą (2 szklanki) i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pastę pomidorową. Podawać z jasnym pieczywem; osobno jogurt.

Podobne przepisy

Papryka smażona panierowana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-21

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Wegetariański obiad

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-02-15

Dodany przez: buba00

Kategoria: Jarskie

Bulion bułgarski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z chlebem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-21

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Kapusta z grochem

Ile porcji: 8

Data dodania: 2023-10-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Gałeczki serowo-ryżowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie