Ryż zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 15 min. Cebulę kroimy w kostkę. Paprykę opiekamy w piekarniku aż ściemnieje, przekładamy na kilka chwil do foliowej torebki, obieramy ze skórki i po usunięciu nasion kroimy w cienkie paski. Następnie podsmażamy ją na maśle, przekładamy do miseczki a na pozostałym tłuszczu obsmażamy wątróbki. Gdy się zrumienią doprawiamy je a obok dokładamy pokrojone w dużą kostkę jabłko i rumienimy je z obu stron. Ugotowany ryż odcedzamy, mieszamy z cebulą, papryką, odcedzonym groszkiem i kukurydzą. Przyprawiamy tymiankiem, podgrzewamy. Przekładamy na półmisek. Posypujemy parmezanem. Na środku półmiska z ryżem układamy jabłka i wątróbkę. Dekorujemy natką.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne