Przepis na Wątróbka mamusi

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
855
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • wątróbka 1 kg
  • olej do smażenia
  • cebula 6 sztuk
  • ogórki kiszone 5 sztuk
  • woda
  • majeranek do smaku
  • mąka do zagęszczenia
  • żurawina garść
  • chili do smaku

Akcesoria

  • patelnia
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Wątróbka mamusi?

Watróbkę opłukać, przełożyć na patelnię i podsmażyć. Cebulę obrać z łusek i pokroić w piórka. W trakcie smażenia wątróbki, dodać troszkę oleju oraz cebulę. W dalszym ciągu podsmażać, dodając pokrojone w talarki ogórki kiszone. Dodać wody, przyprawy. Na koniec zagęścić mąką i dodać żurawinę. Chwilkę jeszcze trzymać na ogniu i można serwować.

Podobne przepisy

Swojski baleron

Ile porcji: 19

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Szynka gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Devolai

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Przyprawiony kurczak

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne

Mielone z grzybami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby

Kurczak z majonezem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-05

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne