Przepis na Wątróbka mamusi

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
801
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • wątróbka 1 kg
  • olej do smażenia
  • cebula 6 sztuk
  • ogórki kiszone 5 sztuk
  • woda
  • majeranek do smaku
  • mąka do zagęszczenia
  • żurawina garść
  • chili do smaku

Akcesoria

  • patelnia
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Wątróbka mamusi?

Watróbkę opłukać, przełożyć na patelnię i podsmażyć. Cebulę obrać z łusek i pokroić w piórka. W trakcie smażenia wątróbki, dodać troszkę oleju oraz cebulę. W dalszym ciągu podsmażać, dodając pokrojone w talarki ogórki kiszone. Dodać wody, przyprawy. Na koniec zagęścić mąką i dodać żurawinę. Chwilkę jeszcze trzymać na ogniu i można serwować.

Podobne przepisy

Pierogi z mięsem mielonym

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-26

Dodany przez: danusia29

Kategoria: Mięsne

Kaczka po wiejsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Moja paella z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Andaluzyjski kurczak

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Krokiety z gotowanego kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Roladki drobiowe nadziewane farszem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne