Receptura została dodana w dniu: 30.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2385 osób!
Smacznego!
Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać, wsypać delikatnie mąkę ciągle mieszając. Masłem wysmarować blaszkę, oprószyć ją delikatnie mąką i wylać na nią ciasto. Piec przez około 30 minut w temp. 180- 190 stopni. W naparze rozpuścić cukier, czekoladę, dodać laskę wanilii i odgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukru i zgęstnienia syropu. Syrop ostudzić, wyjąć wanilię, utrzeć z miękkim masłem. Ciasto przekroić na 3 krążki i przełożyć je kremem. Wierzch ciast i boki również posmarować, posypać okruszkami ciasta.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta