Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając, a następnie żółtka – dalej ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia – delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na dwie blaszki i upiec biszkopty. Czas pieczenia 20-30minut w temp. 180c
MASA
Masę do tortu przygotować jak pisze na opakowaniu.
Wykonanie tortu:
Biszkopty przekroić na dwie części ( czyli na cztery placki ). Z placków wycinamy kształt samochodu. Placki biszkoptu nasączyć( wodę wymieszać z cukrem i cytryną ). Każdy placek smarujemy masą i przykrywamy następnym plackiem i tak — placek – masa – placek – dżem – placek – masa – placek. Cały samochód smarujemy masą i dekorujemy według uznania. Ja użyłam barwnika niebieskiego i za pomocą szprycy wyciskałam małe kropki. Biszkopty przyklejamy na ostatku ( są to koła ).
Ozdobić koralikami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta