Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Przekroić na dwie połówki. Nasączyć herbatą wszystkie biszkopty. Krem śmietanowy ubić według przepisu na opakowaniu. Jagody umyć i dodać do jednej części kremu i wymieszać. Wyłożyć na biszkopt. Do drugiej połówki biszkoptu dodać pokrojone drobniutko brzoskwinie i wymieszać z kremem. Przełożyć biszkoptem i całość obsmarować kremem śmietanowym. Udekorować wedle uznania.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta