Przygotować masę orzechową: śmietankę podgrzać z cukrem do jego rozpuszczenia, zmiksować z orzechami. Gdy masa wystygnie dodać masło i spirytus – całość utrzeć. W podobny sposób przygotować masę migdałową. Na spód blaszki położyć wafel, na to masę orzechową, przykryć waflem, na to masę migdałową i kolejny wafel. Przygotować masę czekoladową. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Dodać pozostałe składniki i utrzeć. Wyłożyć na ciasto i przykryć ostatnim waflem. Polewa: masło, cukier i mleko gotować na małym ogniu, do połączenia składników na koniec dodać kakao i wymieszać do uzyskania gładkiej polewy. Dodać pokruszone orzechy włoskie. Wylać na ciasto. Przechowywać w lodówce, wyjąć pół godziny przed podaniem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery