Kaszę gotujemy w mleku ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Po ugotowaniu odstawiamy do przestygnięcia. Miękką margarynę ucieramy z cukrem, pod koniec ucierania dodajemy po jednym żółtku. Do powstałej masy z żółtkami dodajemy po łyżce kaszę, ciągle ucierając mikserem. Następnie masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy biszkoptami. Na nie wykładamy najpierw ciemną, potem jasną warstwę kaszy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do przestygnięcia. Brzoskwinie wyjmujemy z syropu i miksujemy blenderem. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Masę brzoskwiniową przekładamy do tortownicy na kaszę i wkładamy do lodówki na kilka godzin, by dobrze stężała. Gotowy torcik przed podaniem dekorujemy owocami, ja użyłam kiwi.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery