Przepis na Torcik bezowy

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1314
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została opublikowana w dniu: 17.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2031 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • białka 3 szt
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 op
  • cukier 20 dag
  • śmietana kremówka 0,5 l
  • kawa kappuccino instant 2 łyżki
  • płatki migdałów 5 dag
  • winogrona do dekoracji

Jak zrobić Torcik bezowy?

Białak ubijamy z sokiem z cytryny. Dodajemy cukier i cukier waniliowy.Masę przekładamy do szprycy i na wyłożonej pergaminem blasze, wyciskamy dwa koła o srednicy ok. 16 cm. Pieczemy w temp. 125 stopni C. przez dwie godziny.Następnie studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy kawę i mieszamy. Umieszczamy na bezowych krążkach. Wierzch posypujemy migdałami i ozdabiamy winogronem.

Podobne przepisy

Biały torcik ze śliwką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 220 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Rogaliki „TOPIELCE”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Chleb na sosie pieczeniowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Babka mamy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Drożdżówka z powidłami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2011-06-20

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Mini pączusie

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-24

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta