Truskawki myjemy, obieramy z ogonków i osuszamy, a następnie kroimy na pół. Cukier i jajka zmiksować, aż cukier się rozpuści. Dodać margarynę i ponownie miksować, aż składniki się połączą ze sobą. Ciasto wyłożyć na stopnice i dodać mąkę. Zagnieść. Gotowe rozwałkować na grubość ok 0, 5 cm i wyłożyć formę do tarty. Formę z ciastem umieścić w lodówce na ok 20-30 min. Po tym czasie nakłuć ciasto widelcem i piec w temp. 200’c ok 25 min. Do rondelka wkładamy porwaną w kostki czekoladę i zalewamy mlekiem. Rozpuszczamy na ogniu w kąpieli wodnej. Gotową polewą smarujemy tartę. Odkładamy by przestygło. Mleko, śmietanę i krem do tortów razem miksujemy, aż zgęstnieje. Gotowym krem nakładamy na tartę a na wierzch układamy truskawki. Całość zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego !!
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta