Margarynę roztopić i ostudzić, dodać cukier, żółtka, aromat i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i wymieszać. Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie wszystko wymieszać. Dodać jagody w syropie.
Ciasto nakładać do wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką foremek babeczkowych. Piec 25 – 30 minut w temperaturze ok. 160 st. C. Po upieczeniu ostudzić. Ze środka wyjąć miąższ.
Masa śmietanowa:
śmietanę zmiksować z cukrem i jagodami. Wykładać w środek babeczek masę. Do każdej babeczki wcisnąć kawałek czekolady i polać polewą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta