Pyszne rześkie ciasto.
Mąkę połączyć z masłem, rozdrobnić, dodać pozostałe składniki razem zagnieść w ciasto, zawinąć w folię spożywczą i na 1h do lodówki. po wyjęciu odciąć kawałek, pozostałą dużą częścią wylepić dno i boki formy wysmarowanej wcześniej masłem. Wstawić na 10 minut do piekarnika w 180st.
Małą część ciasta rozwałkowałam i pocięłam na długie paski. Rabarbar pociąć na kawałeczki, zasypać 3 łyżkami cukru i odstawić na min 1h żeby puścił sok. Sok odlać. Mieszankę owocowa rozmrozić, odsączyć na sitku. Budyń ugotować z 500ml mleka wg wskazań na opakowaniu. Lekko przestudzić.
Na podpieczone ciasto wyłożyć budyń, na to owoce (mieszankę lekko oprószyłam mąką żeby owoce rozmrożone nie puściły za dużo soku do budyniu), na to rabarbar i przykryłam paseczkami z ciasta. Do piekarnika na 20 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta