Przepis na Szczaw na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5252
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • szczaw 5 garści
  • sól

Jak zrobić Szczaw na zimę?

Szczaw dobrze wypłukać, osączyć i posypać solą, odstawić na 2 godz. Szczaw zemleć w maszynce lub pokroić nożem. Przełożyć miazgę do słoików, zakręcić i pasteryzować 30 minut.

Podobne przepisy

Dżem z czarnej porzeczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Ogórkowy przecier

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Kompocik z agrestu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory

Dżemz dyni i jabłek

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-11

Dodany przez: weramera

Kategoria: Przetwory

Dżem truskawkowo-agrestowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Zalewa do ogórków z keczupem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Przetwory