Przepis na Szczaw na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5292
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • szczaw 5 garści
  • sól

Jak zrobić Szczaw na zimę?

Szczaw dobrze wypłukać, osączyć i posypać solą, odstawić na 2 godz. Szczaw zemleć w maszynce lub pokroić nożem. Przełożyć miazgę do słoików, zakręcić i pasteryzować 30 minut.

Podobne przepisy

Pikantny gęsty sos pomidorowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Ogórki w zalewie musztardowej

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Dżem z jabłek Moniczki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Przetwory

Szczaw w słoiczku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Ogórki konserwowe po węgiersku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Ogórki po meksykańsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory