Przepis na Sałatka jarzynowa na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3631
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zamiast białej kapusty możemy użyć czerwonej lub włoskiej.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sałatka jarzynowa na zimę?

Jabłka, ogórki, marchew i cebule obieramy. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne. Pomidory obieramy ze skórki. Ogórki, marchew, jabłka, pomidory i cebulę kroimy w mała kostkę. Kapustę szatkujemy. Wszystkie warzywa przekładamy do dużego garnka. Przygotowujemy zalewę: liście laurowe, ziele angielskie, cukier, sól i ocet zagotowujemy- gorącą zalewamy warzywa i dusimy 10 min. Na małym ogniu. Sałatkę przekładamy do słoików mocno ubijając. Pasteryzujemy ok. 25 min.

Podobne przepisy

Grzyby po chłopsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Pomidory z cebula na zimę

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Przetwory

Grzyby marynowane wg Ter-esy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Leczo pasteryzowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory

Sok z wiśniami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dżem z truskawek i agrestu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory