Przepis na Jabłkowa konfitura

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2023
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Receptura została dodana w dniu: 14.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2347 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • cukier 1 kg
  • jabłka antonówki 2 kg

Jak zrobić Jabłkowa konfitura?

Jabłka dokładnie myjemy, obieramy, kroimy w ósemki. Jabłka przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu, aż jabłka się rozpuszczą, dodajemy cukier i gotujemy jeszcze około 10 minut, cały czas mieszamy. Dżem nakładam do słoików, dobrze zakręcamy i ustawiamy do góry dnem na ściereczce, przykrywamy słoiki.

Podobne przepisy

Warzywa w zalewie octowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2011-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Moje marynowane śliwki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Fasolka szparagowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Marynowane brzoskwinie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-02

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przetwory

Marynowana marchew

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Papryka w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Przetwory