Receptura została dodana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2856 odwiedzających!
Na zdrowie!
Podgrzać na małym ogniu jagody z wodą – jeśli dżem robimy ze świeżych jagód dodajemy pół szklanki wody, ale jeśli z jagód mrożonych to dodajemy tylko 1/4 szklanki wody. Gotujemy powoli, pod przykryciem przez około 5 minut. Następnie zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy stopniowo cukier. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień gazu do minimum i pozostawiamy na wolnym ogniu na 5 – 10 minut. Zdjąć garnek z ognia i usunąć pianę. Dżem przelewamy do czystych ciepłych słoików. Słoiki natychmiast szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory