To jedno z tych dań, w których sycąca właściwość mięsa jest złagodzona przez owoce i sery. Znakomity pomysł na letni grill.
Receptura została opublikowana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2175 osób!
Bon Appétit!
Pokroić na 4-6 kawałków obraną z błon polędwicę wieprzową, posypać tymiankiem i opiec na grillu. Podzielić na pół oscypki, kulki mozzarelli odsączyć. Brzoskwinie odsączyć, zachowując syrop. Pokroić je na mniejsze kawałki. Nabić na szpadla mięso, ser i owoce. Sos z brzoskwiń, maggi i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać, potrząsając w zamkniętym słoiku. Układać szaszłyki na tacce aluminiowej lub folii i posmarować sosem. Grillować bardzo krótko, bo ser szybko się topi.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne