Przepis na Surówka po tajsku

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1506
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Zdjęcia

Składniki

  • biała kapusta 15 dag
  • papryka konserwowa 1/4 sztuki
  • ananas z puszki 4 plastry
  • cebula 1 plasterek
  • kukurydza z puszki 4 łyżki
  • oliwa 4 łyżki
  • zielony ogórek 1/2 szuki
  • marchewka 1/2 sztuki
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Jak zrobić Surówka po tajsku?

Białą kapustę drobniutko poszatkować, paprykę odsączyć z zalewy i pokroić w drobniutką kostkę. Ananasa wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę cebulę posiekać drobno, kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórka i marchewkę zetrzeć na jarzynówce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając oliwę i doprawiając do smaku.

Podobne przepisy

Surówka z pomidorków

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Surówki

Surówka z kapusty czerwonej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Surówki

Surówka z roszponką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka z pory

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Surówki

Surówka z czarnej rzodkwi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-09

Dodany przez: kermit

Kategoria: Surówki

Surówka z pora

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki