Przepis na Strudel

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
816
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 12.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2277 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

  • mięso bez kości 2 kg
  • bułka francuska 1/2 sztuki
  • wino 1 szklanka
  • słonina 10-15 dag
  • cebule 2 sztuki
  • bulion 2-3 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • pieprz
  • sól

Jak zrobić Strudel?

Mięso zbić tłuczkiem, umyć, ukształtować w płaski prostokąt, popieprzyć i posolić. Rozłożyć na nim pokrojoną świeżą słoninę i rozsmarować farsz zrobiony z podsmażonej na łyżce masła cebuli oraz namoczonej i odciśniętej bułki. Mięso zrolować, mocno pozostałym masłem i wstawić do piekarnika. Gdy się zrumieni, podlać bulionem i winem, dusić do miękkości.

Podobne przepisy

Kotlety mięsno-ziemniaczane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: agusia30

Kategoria: Mięsne

Gołąbki z kaszą

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Schabowe w sosie z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Mięsne

Gęś po polsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Mielone kotlety z żółtym serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kurczak w marynacie czosnkowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne