Przepis na Strudel mięsny

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1374
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • mielone mięso mieszane 75 dag
  • czerstwa kajzerka 1 szt
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 szt
  • marynowana papryka 1 słoik mały
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ciasto francuskie 2 płaty
  • pieczarki marynowane 1 słoik mały
  • tłuszcz do formy

Akcesoria

  • forma do zapiekania

Jak zrobić Strudel mięsny?

Paprykę i pieczarki odsączamy a następnie kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Kajzerkę moczymy, odciskamy i dodajemy do mięsa. Dokładamy posiekaną cebulę, paprykę, pieczarki oraz jajko.Doprawiamy do smaku.Masę mięsną dzielimy na dwie części. Przekładamy do dwóch foremek posmarowanych tłuszczem. Pieczemy 1 godz. w temp. 175 stopni C.Następnie pieczenie zawijamy w płaty ciasta. Pieczemy dalsze 20 min w temp. 200 stopni C.

Podobne przepisy

Pyszne gałeczki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Podsuszana, pieczona – kiełbasa swojska

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Quasadilla z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Szynka w pysznym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone drobiowe z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Mięsne

Filet pieczony z nadzieniem szpinakowym i marchewkowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne