1. Cebulę pokroić w kostkę.
2. Czosnek zetrzeć na drobnej tarce lub przecisnąć przez maszynkę.
3. Cebulę i czosnek smażyć na rozgrzanym oleju, aż cebula się zarumieni.
4. Dodać pokrojoną zieloną pietruszkę, wymieszać i smażyć jeszcze 8 min.
5. Następnie dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone pomidory i gotować ok. 30 min. na wolnym ogniu.
6. Dodać 1 płaską łyżkę oregano i bazylii, po czym gotować jeszcze ok. 15 min.
7. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką.
8. Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu.
9. Osobno podawać makaron, sos oraz starty parmezan.
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony