Przepis na Sos z rzeżuchy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1647
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Sos z rzeżuchy?

Rzeżuchę umyć i przebrać. Listki zielone i łodyżki posiekać. Bulion wlać do garnka, wsypać łodyżki rzeżuchy, posiekaną cebule. Doprawić do wrzenia, zmniejszyć płomień i wolno gotować. Jak cebula będzie miękka dołożyć listki rzeżuchy i gotować przez 1 minutę. Odstawić i wyjąć imbir. Zmiksować sos na krem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Sos chrzanowo-musztardowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos vinegrette

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Sosy

Sos beszamelowy czosnkowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Sosy

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Sos ziołowo-czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Sosy

Sos z powideł i mleka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy