Przepis na Sos rabarbarowy do mięsa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1831
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Sos rabarbarowy do mięsa?

Rabarbar opłukujemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Do garnka wsypujemy cukier, namoczone i odsączone rodzynki, wlewamy ocet winny i wodę. Gotujemy na małym ogniu mieszając do czasu aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane cebulki i gotujemy przez ok. 10 min. Dodajemy rabarbar, przykrywamy i gotujemy jeszcze ok. 5-7 min. Studzimy, mieszamy i solimy do smaku. Podajemy jako dodatek do mięs.

Podobne przepisy

Sosik do karkówki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Sosy

Sos majonezowo keczupowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Sosy

Sos czosnkowo-paprykowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-10

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sosy

Sos winegret – podstawowy – 2

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Sos z tuńczyka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Sosy