Przepis na Sos porowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1161
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

  • por 2 sztuki średnie
  • śmietana najlepiej 30% 350 ml
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Sos porowy?

Pora pokroić w krążki które oprószyć solą i obsmażyć na rozgrzanej margarynie. Dusić na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy będą miękkie wlać śmietanę, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia sosu. Doprawić do smaku pieprzem.

Podobne przepisy

Sos Kebab

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-10

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Sosy

Sos żurawinowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-11-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Czerwona polewka do mięsa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Sosy

Sos grzybowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: ola

Kategoria: Sosy

Śliwkowy, pikantny sos

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-10-01

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Koperkowy sos

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sosy