Przepis na Sos mięsny z cukinią i zieloną fasolką

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1328
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • cebula 1 szt
  • olej
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cukinia mała 1 szt
  • zielona fasolka szparagowa 100 g
  • pomidory z puszki 1 op
  • sól
  • pieprz
  • kukurydza z puszki 2 łyżki

Jak zrobić Sos mięsny z cukinią i zieloną fasolką?

Cukinie (najlepiej cienką) umyć i pokroić na cienkie plasterki. Zieloną fasolkę umyć, oczyścić i przykroić na pół, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na oleju, dodać pokrojoną paprykę, cukinię, podsmażyć, zdjąć z patelni, a na pozostały olej włożyć pokrojone mięso, podsmażyć i dodać warzywa i fasolkę ugotowaną ciągle mieszać, dodać pomidory z puszki, kukurydzę i przyprawy i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Dusić wszystko do chwili, aż mięso i warzywa będą miękkie.

Podobne przepisy

Kurczak w przyprawach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Nadziewana kiszka wołowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Karczek – król polskiego grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pulpety w białym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-10

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Fasolka po bretońsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 170 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: artur

Kategoria: Kuchnia polska