Przepis na Sos do mięsa z papryką zieloną

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1245
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • papryka zielona 1 szt
  • pomidory (świeże bez skórki lub z puszki) 1 op
  • cebula 1 szt
  • olej
  • liście laurowe 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • bulion warzywny 1 szt

Jak zrobić Sos do mięsa z papryką zieloną?

Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na oleju, dodać pokrojoną paprykę, selera, podsmażyć, zdjąć z patelni, a na pozostały olej włożyć pokrojone mięso, podsmażyć i dodać warzywa, ciągle mieszać, dodać zmiksowane pomidory z puszki, liście laurowe, bulion warzywny i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Dusić wszystko do chwili, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać na sam koniec przyprawy do smaku.

Podobne przepisy

Grillowane piersi z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Mięsne

Zapiekany makaron z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: widmok

Kategoria: Mięsne

Ziołowe zraziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Indyk faszerowany fetą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlety ziemniaczane z mięsem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-05

Dodany przez: opra

Kategoria: Mięsne

Sezamowe udka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne