Przepis na Śledzie w sosie jogurtowym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
10 min.
Czas przygotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5817
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Śledzie w sosie jogurtowym to proste, łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. Śledzie w tym przepisie są delikatne, a ich smak podkreślony jogurtem i koperkiem.

Dla lepszego wyglądu można użyć czerwonej cebuli.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Śledzie w sosie jogurtowym?

Śledzie, jeśli są bardzo słone należy zalać zimna woda i moczyć około 2 godziny. Następnie dokładnie odsączyć i pokroić na kawałki o długości 3 cm.

Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę. Koperek posiekać. Wymieszać jogurt z cebulą, koperkiem i pieprzem.

Zalać kawałki śledzia jogurtem z przyprawami i wymieszać. Odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Podobne przepisy

Sola w papilotach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Smażona sola

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Rybka smażona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ryby

Karp pieczony z ziolami

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby