Przepis na Śledzie w oleju z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
3411
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2429 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

  • płaty śledziowe 1 kg
  • cebula 2 średnie sztjki
  • papryka czerwona 1 strąk
  • ogórki kiszone 4 średnie sztuki
  • ocet winny 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

Jak zrobić Śledzie w oleju z warzywami?

Śledzie opłukać, pokroić w paski i skropić octem winnym. Odstawić na pół godziny. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Układać w słoiku warstwy: śledzie, posypać warstwą cebuli, dalej papryka i ogórek. Zalać wszystko olejem. Podawać po kilku godzinach od przygotowania.

Podobne przepisy

Śledzie w pomidorach

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Owoce morza

Smażona miruna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Śledzie z salsą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Owoce morza

Rolada śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Owoce morza

Krewetki w cieście

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 22 min.

Data dodania: 2013-11-25

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Owoce morza

Śledzik w cebulce

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: malinka

Kategoria: Owoce morza