Przepis na Śledzie pod pierzynką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1303
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • matiasy 4 płaty
  • ziemniak 1 szt duży
  • marchew 1 szt duża
  • cebula 1 szt
  • jajka 2 szt
  • majonez 20 dag
  • sok z połowy cytryny

Jak zrobić Śledzie pod pierzynką?

Marchew i ziemniaka gotujemy w łupinkach, studzimy, obieramy i kroimy osobno na małą kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Białka oddzielamy od żółtek i osobno drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Matiasy opłukujemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę i przekładamy do salaterki. Na śledziach rozkładamy cebulkę i lekko skrapiamy sokiem z cytryny i przykrywamy warstwą majonezu. Następnie układamy warstwę ziemniaków, na nich marchewkę i resztę majonezu. Wierzch posypujemy posiekanymi białkami a środek żółtkami.

Podobne przepisy

Śledzie w sosie jogurtowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Ryba wigilijna

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Śledziowa zielona wariacja

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pstrąg pieczony

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Ryby

Karp smażony w panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Ryby w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Ryby