Przepis na Śledzie pod pierzynką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1305
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • matiasy 4 płaty
  • ziemniak 1 szt duży
  • marchew 1 szt duża
  • cebula 1 szt
  • jajka 2 szt
  • majonez 20 dag
  • sok z połowy cytryny

Jak zrobić Śledzie pod pierzynką?

Marchew i ziemniaka gotujemy w łupinkach, studzimy, obieramy i kroimy osobno na małą kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Białka oddzielamy od żółtek i osobno drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Matiasy opłukujemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę i przekładamy do salaterki. Na śledziach rozkładamy cebulkę i lekko skrapiamy sokiem z cytryny i przykrywamy warstwą majonezu. Następnie układamy warstwę ziemniaków, na nich marchewkę i resztę majonezu. Wierzch posypujemy posiekanymi białkami a środek żółtkami.

Podobne przepisy

Pstrąg z piekarnika

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby

Sola w panierce kukurydzianej z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Rybka smażona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie jogurtowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Ryba po grecku wg mojej mamy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Ryby

Ryba z pieczarkami i żółtym serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ryby