Przepis na Śledzie po fińsku

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1596
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby, Zimny bufet

Składniki

Akcesoria

  • nóż
  • deska do krojenia
  • miska

Jak zrobić Śledzie po fińsku?

Śledzie pokroić w paski ok. 3 cm. Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać ze śledziami. Groszek, musztardę, curry, majonez (śmietanę lub jogurt wg uznania), pieprz i zieloną pietruszkę zmiksować na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wyłożyć na śledzie z cebulą.

Podobne przepisy

Łosoś pieczony z aromatycznym masłem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Sola w panierce kukurydzianej z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Domowy smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Pasta na kanapki z tuńczykiem i ogórkiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Dip słodki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet