Przepis została dodana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2927 osób!
Na zdrowie!
Mąkę, pokruszone drożdże, cukier, sól, margarynę i mleko zagnieść na gładkie ciasto. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Ciasto rozwałkować na cienki kwadrat. Żółtka wymieszać z 2 łyżkami wody i posmarować połowę placka, pozostawiając część masy jajecznej na później. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, 2 łyżki sera odłożyć, pozostałym posypać posmarowaną żółtkiem połowę placka. Druga połowę ciasta założyć na pierwszą i ponownie cienko rozwałkować. Pokroić na paski szerokości 2, 5 cm i długości 15 cm. Paski posmarować resztką żółtka, posypać pozostałym serem, kminkiem, papryką i solą i skręcić w spirale. Blachę posmarować tłuszczem, ułożyć na niej spirale. Piec przez ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Idealna przekąska na spotkania z przyjaciółmi.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet