Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wyrobione ciasto dzielimy na połowę: jedną połowę wkładamy do zamrażalnika a drugą rozkładamy na natłuszczonej blaszce.
Ciasto na blaszce nakłuwamy widelcem i układamy na nim pokrojone brzoskwinie – można dodać wydrylowane odsączone wiśnie.
Przygotowujemy masę:
białka ubijamy z szklanką cukru. Następnie dodajemy budynie śmietankowe, śmietanę. Możemy dodać skórkę otartą z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na ciasto z brzoskwiniami. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy 40-45 min w temp. 170 stopni c.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta