Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2651 odwiedzających!
Bon Appétit!
Twaróg połączyć z ziemniakami i zemleć. Ucierać dodając 1/2 cukru, opakowanie cukru waniliowego, proszek do pieczenia i żółtka( po jednym). Masło stopić, ostudzić i dodać do masy. Całość dokładnie wymieszać. Dodać ubite z pozostałym cukrem białka jaj. Całość wymieszać delikatnie ze względu na białka. Dno blachy wyłożyć herbatnikami i wlać masę z twarogu. Ciasto piec w temp. 180 przez około 45 minut. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić, żeby wystygły. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i ułożyć na serniku, zalać zimną galaretką i odstawić do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta