Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, cukier i 5 żółtek (białka odstawić na pianę). Ciasto zagnieść i podzielić na dwie kulki. Małą (1/4 części) i dużą (3/4 części) włożyć do lodówki i schłodzić. Po pół godzinie zetrzeć większą część na blaszkę. Żółtka zmiksować z cukrem pudrem.
Kostkę margaryny rozetrzeć, dodać masę jajeczną, dodać ser, wymieszać. Następnie wsypać budyń śmietankowy, mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
Na koniec ubić pianę z białek, dodać szczyptę soli żeby była sztywna. Pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę serową rozłożyć na surowym cieście. Na ser wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie z puszki. Ubić pianę z 3 białek, dodać szczyptę soli. Ułożyć pianę na brzoskwiniach.
Na wierzch zetrzeć na tarce schłodzoną resztę ciasta włożyć sernik do piekarnika nagrzanego do 100 stopni c, w trakcie pieczenia zwiększyć temperaturę do 180 stopni c. Piec sernik około godziny.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta