Przepis na Selery po francusku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
620
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Selery po francusku?

Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, pokrajać w cząstki, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować 5 min. , odcedzić, włożyć do naczynia, dodać łyżkę masła, wlać wino i dusić do miękkości pod przykryciem. Pozostały tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z selerami i posiekaną natką pietruszki, zagotować i doprawić.

Podobne przepisy

Racuchy z gruszką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Frytki czosnkowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Jarskie

Bułki maślane (szakarac)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Płatki ryżowe na mleku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Kutia tradycyjna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Jajka zapiekane z serem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Jarskie